Росія показала перший політ безпілотника Altius-U / Министерство обороны РФ

Міністерство оборони Росії похвалилося, що нарешті збудувало прототип ударного великого безпілотника Altius-U, який повинен стати аналогом американських RQ-4 Global Hawk і Predator.

Після низки провалів і підвищення вартості проекту, а також арешту Олександра Гомзіна, чия компанія розробляла безпілотний апарат, Altius-U вагою шість тонн піднявся в небо на 32 хвилини, — пише Business Insider. За словами дослідника CNA Corporation Семюела Бендетта, на його борту встановлене обладнання для розвідки, спостереження, а також розпізнавання цілей. Згідно із задумом, апарат повинен бути здатним піднімати до однієї тони вантажу і бути озброєним для проведення точних атак.

Читайте такожЗ'явилося відео польоту нового російського ударного безпілотника "Охотник" у парі з винищувачем

Великий безпілотник піднявся на висоту близько 800 метрів. За словами Бендетта, Росія намагається позбутися залежності від іноземного обладнання. Для цього вона вчиться на війні в Сирії. А початок випробувань Altius-U й апарата під назвою «Охотник» вказує на те, як далеко Москва змогла зайти.

Однак, за словами експерта, обидва російських апарати – це лише прототипи на етапі перших тестів. Ще багато чого повинно статися, перш ніж вони потраплять в арсенал Росії. Однак, за словами Бендетта, це свідчить про те, що Росія звернула увагу на сучасні військові технології США й Ізраїлю. Тому вона намагається з ними зрівнятися.