Придбана у 1996 році бронетехніка не мала достатнього захисту від придорожніх бомб і потребувала удосконалення / uk.wikipedia.org

Бельгія зменшила внутрішній простір австрійських бронемашин Pandur задля безпеки. Але тепер у них не поміщаються водії вище 170 сантиметрів зростом.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на британський телеканал BBC.

Читайте такожНа озброєння НАТО надходить ще один унікальний БПЛА

Відео дня

Зазначається, що придбана у 1996 році бронетехніка не мала достатнього захисту від придорожніх бомб і потребувала другого фальшполу та кондиціонерів для жарких країн. Техніка була призначена для пересування військ, але потім її використали як розвідувальні машини.

Модернізація Pandur викликала низку проблем, зокрема з педалями гальма й кермовим керуванням. Коли ж стало відомо, що усередину машини не можуть сісти водії вище 170 сантиметрів, політики засудили та назвали це повним фіаско та марнуванням грошей.

У відповідь Армія Бельгії визнала, що бронемашини не були придатні для негайно використання, а тільки пройшли первинне оновлення. Водночас у Міноборони зазначили, що техніка такого типу завжди мала обмеження у висоті.

Як повідомляв УНІАН, американська компанія General Dynamics, як очікується, представить новий варіант бойової машини сімейства Stryker на з'їзді Асоціації армії США.