В США готуються представити нове покоління БМ "Страйкер" / Ілюстрація - wikipedia.org

Американська компанія General Dynamics, як очікується, представить новий варіант бойової машини сімейства Stryker на з'їзді Асоціації армії США.

Читайте такожУ США в атомному реакторі тестують новий БТР (фото)

Як повідомляє Defence Blog, виробник покаже версію машини Stryker з 30-мм гарматою, дистанційно керованим озброєнням, безлюдною туреллю і новими інтегрованими системами управління. Поліпшення також торкнулися трансмісії та конструкції корпусу.

Відео дня

Зазначається, що машина створена для європейського театру бойових дій, і заповнює прогалину у військах, яка піддає бійців неприйнятному ризику.

Раніше повідомлялося, що розробка нової модернізації бронемашини Stryker ведеться за замовленням 2-го Кавалерійського полку Армії США в Європі. Машина має отримати нове 30-мм гармату, а також більш досконалі системи управління вогнем, зв'язку та навігації.

У лютому повідомлялося, що в ході випробування модернізованих версій бронемашин Stryker в Європі американські військові зафіксували кілька епізодів злому їх бортових електронних систем.

Колісні бронемашини Stryker випускаються в США з 2003 року. У стандартній версії техніка озброєна кулеметом калібру 12,7 мм або гранатометами калібру 40 мм. Існує також модифікація з гарматою калібру 105 мм.