Курсанти відпрацювали стрибки з парашутом / фото: АрміяInform

В Одеській області в Центрі забезпечення навчального процесу Військової академії пройшли практичні заняття з повітрянодесантної справи для курсантів факультету підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення.

Як повідомляє Армія.Inform, під час занять курсанти виконали вправи стрибків з парашутом, а також відпрацювали евакуацію вертольотом за допомогою системи "Канат-1". Крім того, майбутні офіцери здійснили спуски у повному спорядженні зі зброєю з вертольота Мі-8 з висоти 20 метрів та десантування посадочним способом в один і два потоки. Одночасний спуск виконували до двох осіб на кожному канаті. Після відпрацювання навчальних спусків була проведена евакуація бойових груп.

Подібні навчання проводять тричі на рік / фото: АрміяInform

За словами керівника занять, такий спосіб десантування використовується тоді, коли неможливо приземлити вертоліт. 

Відео дня

"Використання канату під час висадки десанту найефективніше на місцевості, рельєф якої не дозволяє звичайний спосіб посадки, а також під час висадки на обмежені ділянки: дах будівлі, палубу корабля, частково заміновані ділянки місцевості, або під час надзвичайних ситуацій. Спочатку вправу відпрацьовують на поверхні землі, потім у небі. Після спуску розвідники виконують тактичне позиціонування. Всі курсанти, які здійснювали десантування, пройшли відповідне навчання й відпрацювали елементи вправи на повітрянодесантному комплексі Військової академії. Подібні навчання відбуваються тричі на рік і є обов’язковим нормативом для майбутніх офіцерів", - зазначив полковник.

Це обов'язковий норматив для майбутніх офіцерів / фото: АрміяInform

Загалом під час занять було проведено декілька стрибків у складі мобільних розвідувальних груп, а також понад десять циклів спусків та евакуацій.

Як повідомляв УНІАН, вперше в історії України військові рятувальники стрибнули з парашутом на Говерлу.