Дрони передадуть українським військовим / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Місяць тому президент Володимир Зеленський виступив із закликом до бізнесменів і всіх небайдужих допомогти Україні придбати парк безпілотних літальних апаратів.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, за цей час було зібрано кілька мільйонів євро і куплено кілька таких пристроїв, а любителі та комерційні пілоти стали жертвувати свої апарати, щоб посилити українську армію дронів.

Перш ніж відправити пташок на фронт, їх показали на виставці. Вже за кілька днів вони допомагатимуть українським військовим знищувати противника. Сьогодні ними ще може помилуватися будь-хто охочий.

Кожен з цих безпілотників є частиною проекту "Армія дронів", його ініціював Генеральний штаб ЗСУ та Міністерство цифрової трансформації.

"Якщо нам будуть поставляти просто багато вибухівки, то ми не переможемо. Якщо нам будуть поставляти високоточну зброю, ну, можна сказати, що високоточна зброя - це добре, але приціл цієї зброї - це і є розвідувальне обладнання, таке як безпілотник", - заявляє Леонід, розвідник української армії. 

Розвідник пояснює, що безпілотники - це очі бійців, вони дозволяють українським військовим вести розвідку вздовж всієї лінії фронту, виявляти російські сили й техніку, дистанційно направляти артилерійський вогонь.

Дрони посилять армію і наблизять перемогу у війні з Росією. Зараз українські військові тренуються керувати апаратами, вже вдалося навчити цього кілька сотень бійців. Найближчим часом планується дати знання ще кільком тисячам.

"Війна з Росією - багато в чому це війна технологій. І чим більше в української армії буде дронів та іншої сучасної техніки, тим швидше вона переможе", - підсумували журналісти.

Раніше повідомлялося, що США оголосили про нову військову допомогу для України. ЗСУ отримають далекобійні ракетні системи HIMARS.

Вас також можуть зацікавити новини: