РФ безсила проти цих танків / фото wikimedia.org

Україна незабаром отримає сучасні західні танки, зокрема Leopard. Росія вже погрожує їх знищувати й навіть обіцяє винагороду тим, хто це зробить. Також РФ може перекинути на українське поле бою танки Т-14 "Армата".

Так, як наголошує військовий експерт, генерал-майор ЗСУ Сергій Савченко, у росіян наразі немає сучасної техніки на противагу "Леопардам". Про це повідомляє "24 канал".

Тож РФ просить у своїх партнерів озброєння: у КНДР - боєприпаси й техніку, у Таджикистані - танки Т-72.

Відео дня

На думку Савченка, у Росії немає ніякої сучасної зброї. Все що було, вони використали. І якби воно було, вони б не очікували танків Leopard. 

"Половина з того, що в них було найкращого, згоріло в "умовній" Бучі, або по дорозі від Сум до Києва", – вважає експерт.

Погрози Росії через поставки Україні танків "Леопард"

25 січня Німеччина погодила передачу Україні 14 одиниць танків Leopard 2 і дозволила реекспорт іншим країнам. Незабаром їх передадуть нашій країні Норвегія, Польща й сама Німеччина.

Своєю чергою, Росії пообіцяли, що виплачуватимуть грошову винагороду за підбиті й знищені в Україні танки "Леопард". 

1 лютого 2023-го Пєсков заявив, що обіцяні представниками російського бізнесу грошові винагороди за підбиті в Україні танки Abrams і Leopard сприятимуть знищенню такої бронетехніки.

Президент Росії Володимир Путін розлючений через те, що Захід погодив поставки танків Leopard-2 Україні.  "Ми свої танки до їхніх кордонів не посилаємо, але нам є чим відповісти. І застосуванням бронетехніки справа не закінчиться. Всі повинні це розуміти", - погрожував він.

Вас також можуть зацікавити новини: