Україна отримає МіГ-29 / фото УНІАН

Польща нещодавно заявила про можливість найближчими тижнями передати Україні літаки МіГ-29. А згодом з'явилася інформація, що ці літаки можуть передати ще кілька країн.

Військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону пояснив, що це за літаки МіГ-29. Він розповів, що це доволі ефективна авіація. 

"Це, звичайно, не аналог 5 покоління, але за умови оснащення західною зброєю - це суттєва підтримка... На перехідний період до отримання F-16 це дуже важливо, в тому числі й у контексті контрнаступу", - заявив експерт.

Мусієнко каже, що у Польщі 28 МіГів, плюс Словаччина передасть 11 цих літаків, ще вони є у Болгарії.

"Якби ще погодилася Болгарія, й ми отримали сумарно приблизно 50 одиниць, це б підсилило наші зусилля у повітрі", - заявив він.

Україна отримає літаки МіГ-29 

15 березня на прес-конференції речник уряду Польщі Петро Мюллер заявив, що у його завдання не входить повідомляти про це від імені цих країн, але рішення про передачу МіГ-29 він підтвердити може. "Є чіткі декларації, які саме це країни будуть, але вже погоджено, що вони оголосять про це самі", - сказав він.

Спікер додав, що як говорив раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, найближчими тижнями країна готова ухвалити таке рішення - кілька країн зважилися на такий крок.

Раніше Польща заявила, що готова надати Києву винищувачі, це можна буде зробити в рамках міжнародної коаліції. Пізніше Словаччина заявила про готовність передати винищувачі МіГ-29 разом з Польщею. 

Прем'єр-міністр Польщі Моравецький 14 березня заявив, що країна може поставити Україні винищувачі МіГ у найближчі чотири-шість тижнів.

Вас також можуть зацікавити новини: