Танк "Леопард 2" / фото wikimedia.org

Західні чиновники не вірять, що Україна зможе визволити захоплені Росією території без масштабних поставок танків та іншої бронетехніки. Про це пише британське видання The Guardian.

За словами співрозмовників видання, російські та українські сили в даний час приблизно рівні, що не дозволяє українцям почати великий наступ.

"Українці не зможуть відвоювати значні території без змін в їх розстановці сил в порівнянні з минулим роком. Співвідношення сил між росіянами і українцями занадто точно збалансовано", – заявив виданню неназваний британський чиновник.

Відео дня

На думку співрозмовників, найбільш реальним варіантом є поставка Україні німецьких "Леопардів", які в кількості близько 2 тисяч одиниць стоять на озброєнні 13 країн Європи. 

"Щось має вийти з цього глухого кута, особливо якщо вони (українці) хочуть відвоювати територію і перейти в наступ. Основні бойові танки і БТР (бронетранспортери) є частиною цієї суміші", – заявили один зі співрозмовників.

Війна в Україні: постачання танків для ЗСУ

В середині грудня командувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Україні потрібно ще 300 танків, до 700 БМП і 500 гаубиць, щоб звільнити всі свої території.

До недавнього часу Україна отримувала від країн-партнерів тільки радянські танки, що пройшли певну модернізацію. Нещодавно стало відомо про поставку чеських Т-72.

При цьому на Заході зараз активно обговорюють можливість поставки в Україну саме західних танків. В першу чергу німецьких "Леопардів".

Вас також можуть зацікавити новини: