Старі танки допомагають ЗСУ "розносити" ворога / скріншот

Танки - найпотужніша зброя контактного бою. В очікуванні західних поставок українські військові по максимуму використовують панцирники радянських часів Т-80. Застосовують їх як при обороні своїх рубежів, так і при штурмах ворожих позицій.

Часом бійцям доводиться брати участь у прямих танкових дуелях. Як їм вдається виходити з таких боїв переможцями, розповіли журналістам ТСН танкісти 35 бригади морської піхоти.

Танкісти морської піхоти показали на відео, на що здатні їхні броньовані машини. Мехводи з легкістю крутять віражі 40-тонними машинами, для їхніх гусениць вогкий польовий чорнозем - не перешкода. 

Бійці 35 бригади морпіхів - одні з тих, хто гнав ворога з Херсонщини, нині воюють на Вугледарському напрямку. Вони зізнаються, що кілька разів на полі бою їм доводилося зустрічатися віч-на-віч з російськими танками, й наші виявилися вправнішими. 

Кожен виїзд - це суміш адреналіну, страху та зібраності, кажуть морпіхи. Під час бою головне завдання - знищити противника й повернутися живими й неушкодженими.

Т-80 — основний бойовий танк третього покоління виробництва СРСР. Наразі експлуатується Збройними силами Росії, України, Білорусі, Південної Кореї, Кіпру і Пакистану. Остання його модифікація, Т-84, продовжує випускатися в Україні. 

Характеристики Т-80

  • Екіпаж: 3 людини
  • Калібр гармати: 125 мм
  • Вага: 43,7 т
  • Потужність двигуна: 1100 к. с.
  • Максимальна швидкість: 70 км/год

Вас також можуть зацікавити новини: