Жданов порівняв західні танки із російськими / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов назвав переваги західних танків, які отримає Україна, порівняно з російською технікою. За його словами, танки Leopard переважають в точності наведення навіть російські Т-90.

"Технологічно західні танки, до прикладу, версія Leopard 2А5, яку передає нам Німеччина, вона звісно в точності і швидкості наведення переважає навіть російський танк Т-90 "Прорив", я вже не кажу про Т-72", – пояснив він під час ефіру на своєму каналі в YouTube.

Крім того, як би росіяни не модернізували радянський танк Т-72, "але конструктивно він залишається Т-72".

Відео дня

"Т-80 теж залишається Т-80. Це ніяк не новий за конструкцією танк. А ось Leopard А5, так, це більш сучасна (техніка – ред.) чи навіть Leopard А4 готовий конкурувати з цими танками і він технологічно кращий, більш оснащений. Все залежить від версії комплектування. Ну, сподіваюся, що нам дадуть не найгіршу комплектацію цих танків. Так-так, тоді російських танкістів чекає величезний сюрприз на полі бою", – наголосив Жданов. 

Західні танки для України: останні новини

У Польщу прибув перший танк Leopard 2, який Канада відправила Україні у рамках нового пакету військової допомоги. Загалом країна передасть чотири таких танки. 

Крім того, Португалія передасть Україні певну кількість танків Leopard 2, які у неї є. Однак кількість і строки поставки поки невідомі. 

Водночас член Комітету Верховної Ради з нацбезпеки і представник президента України в парламенті Федір Веніславський зазначив, що для повного звільнення окупованих Росією територій Україні необхідно від 500 до 700 танків. Київ не даватиме гарантій невикористання західної техніки проти цілей в РФ. 

Вас також можуть зацікавити новини: