Британії вигідно, щоб прототипи DragonFire були випробувані в Україні, вважають експерти / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває повномасштабна війна в Україні, і Великобританія можете передати українцям свою новітню лазерну зброю DragonFire ще до того, як її отримають британські військові, і такий вчинок вигідний британській стороні.

Відправлення прототипів цього озброєння в нашу країну може не лише посилити українську протиповітряну оборону, а й розвіяти сумніви щодо ефективності роботи бойових лазерів, пришвидшити розробку DragonFire та отримати замовлення на його виготовлення, пише Defence Express.

На думку експертів, бажання британців відправити перші зразки новітньої лазерної зброї в Україні для бойового експерименту є прагматичним рішенням з кількох причин:

Відео дня
  • з'явиться можливість випробувати озброєння проти реальних загроз, і завдяки цьому буде прискорено його доведення до боєздатного стану, та наблизиться час початку серійного виробництва;
  • можна буде довести ефективність DragonFire проти справжніх загроз сьогодення, а для замовлення позначка "ефективність доведена у бою" - це значний аргумент.

"…DragonFire розробляється з 2017 року. А чим довше розробка знаходиться у стані доведення, тим більше грошей вона витягує з бюджету та більший скепсис викликає", - зазначили аналітики.

Новітня лазерна зброя DragonFire - характеристики

Ця система має лазерний промінь потужністю 55 кВт, він фокусується з 37 окремих каналів, потужність кожного з яких становить 1,5 кВт.

"Таку потужність вже можливо вважати стандартною для таких систем, бо вона дозволяє пропалювати не лише пластик, а й метал, чим виводить з ладу дрони, ракети та, потенційно, артилерійські боєприпаси", - поділилися експерти.

Аналітики підкреслили, що важливо не просто створити потужний лазер, а і зробити так, щоб він зміг упродовж кількох секунд фокусуватися на рухомій цілі і пропалити її корпус. У відкритому доступі є інформація, що новітній лазер може фокусуватися на відстані кілометра з точністю 23 міліметри.

Експерти додали, що на ефективність бойового лазера може впливати погода, зокрема, в умовах дощу чи туману лазерний промінь здатен розсіюватися.

Україні можуть надати DragonFire laser - що відомо

Видання The Telegraph писало, що Британія може надати Україні DragonFire ще до того, як цю новітню лазерну зброю буде доведено до ідеального стану. Україні "світять" прототипи цього озброєння. Варто зазначити, що британська сторона планує додати ці лазери до свого арсеналу до 2027 року.

Влада України раніше не раз говорила, що нам потрібно більше систем ППО для захисту неба від російських дронів та ракет, а також боєприпасів. За словами аналітика німецького видання BILD Юліан Рьопке, у нашої держави закінчилися ракети до західних систем протиповітряної оборони, у тому числі до IRIS-T й Patriot.

Вас також можуть зацікавити новини: