Ілюстрація REUTERS

У Чехії під час урочистої церемонії інавгурації президента Мілоша Земана на другий термін група депутатів парламенту демонстративно вийшла із залу.

Читайте такожПутін прокоментував перемогу свого "друга" Земана на виборах президента Чехії

Як повідомляє "Радіо Свобода", так парламентарії висловили протест проти нападу Земана на Чеське громадське телебачення і деяких журналістів.

Відео дня

Після принесення присяги в середньовічному Владиславском залі Празького граду Земан розкритикував Чеське телебачення за нібито прихильність нині опозиційної правоцентристської партії "TOP 09", а також і накинувся на журналістів кількох приватних засобів інформації.

У відповідь на такі дії президента зал покинула група депутатів обох палат парламенту Чехії від "TOP 09" і ще двох правих чи правоцентристських партій, які зараз знаходяться в опозиції.

Пізніше вони заявили, що причиною їхнього протесту було саме напад президента на незалежні засоби масової інформації, в першу чергу на провідну в країні громадську телекомпанію.

Як повідомляв УНІАН, 27 січня в Чехії відбувся другий тур президентських виборів.

За результатами обробки 100% бюлетенів, переміг чинний лідер країни Мілош Земан.

Так, згідно інформації, Земан набрав більше 51,36% голосів. Його суперник проєвропейський Іржі Драгош набрав 48,63% голосів виборців.