Мохаммед бен Салман / REUTERS

Саудівська Аравія розробить власну ядерну зброю, якщо така зброя з'явиться у Ірану.

Про це заявив наслідний принц королівства Мухаммед бін Салман в інтерв'ю телеканалу CBS, передає РБК.

"Саудівська Аравія не хоче мати ніяку ядерну зброю, але, не сумнівайтеся, якщо Іран розробить ядерну бомбу, ми зробимо те ж саме як можна швидше", - сказав кронпринц.

Відео дня

Спадкоємець саудівського престолу порівняв духовного лідера Ірану Алі Хаменеї із Гітлером, зазначивши, що іранський політик, так само, як раніше фюрер нацистської Німеччини, прагне до експансії.

Читайте такожТрамп продовжив санкції проти Ірану

"Багато країн світу і Європи не розуміли, наскільки небезпечний Гітлер, до тих пір, поки не сталося те, що сталося. Я не хотів би, щоб те ж саме сталося на Близькому Сході", - сказав Мухаммед бін Салман.

Кронпринц також підкреслив, що в Саудівській Аравії не вважають Іран рівним собі суперником, так як економіка Ірану набагато слабша за саудівську, а його армія не входить навіть до п'ятірки найсильніших у мусульманському світі.

Повна версія інтерв'ю з Мухаммедом бін Салманом вийде в ефірі CBS в неділю, 18 березня.

Ер-Ріяд підписав Договір про нерозповсюдження ядерної зброї і є прихильником того, щоб оголосити Близький Схід регіоном, вільним від неї. Однак ще в 2011 році принц Турки ібн Фейсал Аль Сауд заявив, що країна може задуматися про розробку власної зброї, якщо вона буде оточена ядерними Іраном та Ізраїлем.