REUTERS

Голова комісії із захисту державного суверенітету Ради Федерації РФ Андрій Клімов заявив у коментарі агентству "РИА Новости", що у Ради Федерації є інформація про спроби втручання в президентські вибори в країні, які відбулися 18 березня.

Читайте такожПєсков: результат президентських виборів став несподіваним для Путіна

Клімов стверджує, серед таких спроб – заклики до бойкоту виборів, DDoS-атаки на сайт Центрвиборчкому та інформаційні атаки. Він заявив, що має "тисячі" фактів втручання, яких було "приблизно 10 видів".

Відео дня

За його словами, спробою вплинути на результат голосування можна також уважати ситуацію з російськими виборами в Україні, де режим охорони дипломатичних відомств не передбачав доступу до них громадян РФ для голосування.

Президентські вибори у РФ відбулися 18 березня – у річницю анексії Криму. Центрвиборчком визнав вибори такими, що відбулися, і дійсними.

Згідно з даними ЦВК РФ, президента РФ Володимира Путіна підтримало 76,69% виборців. На другому місці Павло Грудінін із КПРФ – 11,77% голосів, на третьому – Володимир Жириновський (ЛДПР) із 5,65%. Ксенію Собчак підтримало 1,68% виборців, Григорія Явлінського – 1,05%. Борис Титов, Максим Сурайкін і Сергій Бабурін набрали менше ніж 1% голосів.