Кадр з мультфільма Nack'n'Nack / CNN

Знайдений рідкісний мультфільм Уолта Діснея був створений славетним мультиплікатором ще в 1928 році.

Стрічка має назву “Neck’n’Neck”. До цього часу вона зберігалася у колекції японського дослідника історії мультиплікації Ясуші Ватанабе. Він придбав її в Осаці 70 років, будучи ще учнем вищої школи, пише CNN.

В ті часи мультфільм Діснея тривалістю дві хвилини, коштував всього 400 японських єн або 4,40 доларів за тогочасним курсом. Історія стрічки розповідає про Освальда кролика-щасливчика, якого переслідує пес-патрульний. Однак, як пише видання, це коротка версія мультфільму, який вважали втраченим. Довша версія тривала до п’яти хвилин.

Відео дня

Читайте такожУ мережі з'явився трейлер нових "Качиних історій" (відео)

Японський дослідник сам повідомив, що у його колекції є рідкісна робота Діснея, коли прочитав книгу «Освальд кролик-щасливчик: Пошуки втрачених мультфільмів Діснея», яку написав колишній аніматор студії Девід Боссерт. В ній він детально описав історію персонажа і зауважив, що низка ранніх анімацій зникли. Попри свою професію, Ватанабе не знав, що у його колекції є один з тих втрачених мультиків. Після прочитання книги японський дослідник зв’язався з Боссертом і Архівом Уолта Діснея, де йому підтвердили, що в його руках дійсно одна з втрачених плівок.

«Оскільки я був шанувальником Діснея багато років, я радий, що зміг зіграти роль у відкритті», - сказав Ватанабе.