Ілюстрація / REUTERS

Росія використовує масові акції протестів "жовтих жилетів" у Франції для розхитування ситуації в Євросоюзі. В першу чергу інформаційні атаки РФ зосереджуються в Інтернеті.

Читайте такожУчасники протестів у Франції опублікували маніфест своїх вимог з 25 пунктів

Про це розповіла експерт-міжнародник Ірина Верещук, передає «Обозреватель». За її словами, Кремль просто не міг пройти повз настільки вдалого для себе шансу.

Відео дня

"А що мала робити Росія? Таке поле для діяльності, в центрі Європи! Так це ж щастя – сідай і працюй!" – пожартувала Верещук.

Вона вважає, що поява серед "жовтих жилетів" людей з прапорами "Л/ДНР" і гаслами "За Росію" – це провокаційна самодіяльність. Справжні ж атаки зосереджені в мережі і головну загрозу становлять так звані "кремлеботи".

"Адже з чого почалася революція? З Інтернету. І вони прекрасно знають, що роблять. Вони розганяють цю ситуацію там, а всі читають! Там вже такі неймовірні плітки – що Францію завалять мігрантами, що після засідання ООН її візьмуть під протекторат ООН, введуть війська і так далі", – перерахувала експерт.

"Подивіться соціологію: 72% французів підтримують ці протести. Тобто, підґрунтя є. Росія тільки використовує ці громадські рухи та емоційні імпульси в своїх інтересах", – резюмувала Верещук.