В "ПМР" відкидають можливість об`єднання p Молдовою / УНІАН

Лідер Придністров'я Вадим Красносельський відкинув возз'єднання свого невизнаного територіального утворення з Молдовою у будь-якому варіанті.

Відповідну заяву він зробив в інтерв’ю «Європейській правді».

Читайте такожУкраїна створила угруповання військ, готових до відбиття агресії зі сходу, Криму, Придністров’я та півночі - Порошенко

Відео дня

"На мій погляд, сьогодні це вже неможливо… Придністровці проголосували за незалежність Придністровської молдавської республіки з подальшим її приєднанням до РФ. Але ні про яке приєднання не може бути й мови, поки немає визнання нашої незалежності світовою спільнотою", - вказав Красносельський.

Лідер невизнаної республіки визнав, що Придністров'я дійсно проводить гармонізацію свого законодавства з російським, попри те, що Москва офіційно не визнала її незалежність.

"Ми зверталися в РФ щодо визнання неодноразово. Напевно, не дозріли умови міжнародного характеру для цього. А втім, я завжди говорю, що визнання – питання суто тактичне: зібралися і визнали", - зазначив Красносельський.

За його словами, Молдова начебто юридично відмовилася від Придністров'я, ухваливши, зокрема, декларацію про вихід зі складу Молдавської РСР і про незаконність створення Молдавської РСР.

"А МРСР, нагадаю, була утворена шляхом злиття в 1940 році Бессарабії і МАССР, яка включала Придністров'я", - зазначив він.

Нагадаємо, за підсумками Придністровського конфлікту 1992 року у так званій «Придністровській Молдовській Республіці» до сьогодні присутні російські війська.

Відповідно до підписаної в 1992 році в Москві Угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту на Дністрі, в Зоні безпеки (понад 200 км уздовж річки) розмістили пости миротворчих сил Росії, Молдови і Придністров'я.

На території придністровського регіону розквартировано понад 1,5 тис. військовослужбовців Росії, а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тис. тонн боєприпасів та авіабомб.

У червні минулого року так звана "Придністровська Молдовська Республіка" відмовилася від виведення військового контингенту Росії, до якого закликали в резолюції Генасамблеї ООН про Повне і беззастережне виведення іноземних збройних сил з території Республіки Молдова.