Саміт можуть провести у другій половині року / фото Zaxid.net

Саміт Вишеградської групи в Єрусалимі не відбудеться через те, що Польща відмовилася брати участь в ньому.

Про це заявив прем'єр Чехії Андрій Бабіш, повідомляє видання Ceske Noviny.

За словами Бабіша, саміт можуть провести у другій половині року під час головування Чехії у Вишеградській групі. Втім, у Єрусалимі відбудеться серія двосторонніх зустрічей.

Відео дня

Читайте такожБатько прем'єра Польщі: східній Україні ближча Москва, ніж Київ

Повідомляється, що прем'єр Словаччини Петер Пеллегріні і прем'єр Угорщини Віктор Орбан вже прибули до Єрусалиму.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький скасував заплановану на 19 лютого поїздку до Єрусалиму після слів ізраїльського прем'єра Беньяміна Нетаньягу про співпрацю поляків з нацистами в роки Другої світової війни.

Нагадаємо, в ефірі однієї з ізраїльських радіостанцій виконувач обов'язків міністра закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що "антисемітизм був вродженим у поляків перед Голокостом, під час і після нього".

Перед цим, коментуючи слова, приписані прем'єру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу, Кац зазначив: "Наш прем'єр висловився чітко. Я сам – син тих, хто пережив Голокост. Як кожен ізраїльтянин і єврей я можу сказати: ми не забудемо і не пробачимо. Було багато поляків, які співпрацювали з нацистами, і, як говорив Іцхак Шамір, "поляки вбирали антисемітизм з молоком матері". І ніхто не буде вказувати нам, як ми повинні шанувати своїх загиблих".