Кім Чен Ин і Дональд Трамп / REUTERS

На Північну Корею чекає "світле економічне майбутнє", якщо вона укладе "ядерну угоду" з США. Якщо ж вона відмовиться від денуклеаризації і ядерного роззброєння, її економічні перспективи будуть вельми обтяжливими.

Читайте такожСША і КНДР не досягли угоди про денуклеаризацію

Про це повідомляє канал "112 Україна" з посиланням на заяву президента США Дональда Трампа.

Відео дня

"Попри провал других переговорів з лідером КНДР Кім Чен Ином у В'єтнамі через небажання США йти на поступки та зняти санкції проти Північної Кореї, Трамп запевняє, що відносини Вашингтона і Пхеньяну здаються "дуже, дуже міцними", - йдеться в повідомленні.

Хоча і Сполучені Штати, і Північна Корея заявляють, що мають намір продовжити переговори, сказати, коли відбудеться наступний раунд переговорів поки не можуть.

Як вважають аналітики, КНДР на даний момент володіє арсеналом від 20 до 60 ядерних боєголовок, які у разі встановлення на міжконтинентальні балістичні ракети можуть загрожувати материковій частині США.

Як повідомляв УНІАН, раніше ООН і США посилили санкції щодо Північної Кореї, після того, як у 2017 році вона провела повторні випробування ядерних зарядів і балістичних ракет.

Вашингтон в обмін на скасування санкцій зажадав повної та доказової денуклеаризації Північної Кореї, тобто її відмови від програми створення ядерної зброї. Пхеньян назвав цю позицію "гангстерської".