Брентон Таррант / АВС News

Брентон Таррант, підозрюваний у масовому вбивстві мусульман у новозеландському Крайстчерчі, чинив опір під час затримання, а в його машині було виявлено дві саморобні бомби.

Про це 17 березня розповів на прес-конференції комісар поліції Нової Зеландії Майк Буш, повідомляє "Гордон" із посиланням Reuters.

За словами Буша, поліцейські, які таранили машину ймовірного злочинця, діяли з "безпрецедентною хоробрістю" і з ризиком для свого життя запобігли подальшим злочинам.

Відео дня

У поліції вважають, що Таррант міг вчинити новий напад, якби його не затримали. З моменту початку його атаки до затримання минуло 36 хвилин, зазначив Буш.

Читайте такожПрем'єр Нової Зеландії отримала лист від терориста за кілька хвилин до атаки в Крайстчерчі

Як повідомляє NZ Herald, екіпаж поліцейської машини, який здійснив затримання, випадково опинився в Крайстчерчі. Полісмени, імен яких газета не називає, прибули з передмістя на навчання. Почувши сигнал тривоги, вони добровільно виїхали на патрулювання і майже відразу помітили автомобіль, на який було надано орієнтування. Поліцейські вирішили, що таран буде найкращим способом зупинити ймовірного злочинця.

15 березня внаслідок стрілянини в мечетях Аль-Нур і Лінвуд у Крайстчерчі 49 людей загинули, 48 було поранено. 17 березня в лікарні помер ще один потерпілий, пише NZ Herald.

Уродженець Австралії, житель Нової Зеландії Брентон Таррант зняв на відео, як убиває людей у мечеті Аль-Нур і поруч із нею. Всі соціальні мережі та провайдери працювали над тим, щоб видалити оприлюднений Таррантом запис.

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерна доручила нагородити поліцейських, які затримали Тарранта.