Ілюстрація REUTERS

Бухарест планує перенести румунське посольство в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима.

Читайте такожІзраїль заявив, що Трамп у понеділок підпише указ про визнання їхнього суверенітету над Голанськими висотами

Про це заявила прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле, виступаючи сьогодні з промовою на конференції Американсько-ізраїльського комітету з громадських зв'язків (AIPAC) у Вашингтоні, пише "Німецька хвиля".

Відео дня

"Я, як прем'єр-міністр Румунії, і уряд, який я очолюю, переносимо наше посольство до Єрусалима, столиці держави Ізраїль", - сказала Денчіле.

"Обіцяю вам: Румунія залишиться й надалі лояльним другом і найсильнішим у Європі голосом на підтримку єврейського народу та ізраїльської держави", - додала вона.

За словами політика, вона постарається використати час головування Румунії в Раді ЄС для того, щоб "зміцнити взаємовідносини між Ізраїлем і всім Євросоюзом".

Таким чином, Румунія стане єдиним членом ЄС, який вирішив перенести посольство з Тель-Авіва до Єрусалима. У травні 2018 року Румунія, Чехія та Угорщина заблокували резолюцію Євросоюзу проти перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима.