Москва, "Шереметьєво" / REUTERS

Стюардеса Тетяна Касаткіна, яка перебувала на літаку Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100), який загорівся в аеропорту Шереметьєво, розповіла про евакуацію пасажирів.

Запис її оповідання опублікував Telegram-канал Baza.

За словами Касаткіної, люди почали вставати з крісел і пробиратися до виходу, коли повітряне судно все ще рухався з великою швидкістю. Пасажири дзвонили рідним і кричали, що літак горить і падає.

Відео дня

Читайте також"Аерофлот" опублікував список 33 пасажирів, які вижили після авіакатастрофи в "Шереметьєво"

Відразу після зупинки літака бортпровідниця почала евакуювати пасажирів. «Все сталося дуже швидко, ні секунди не було часу. Пасажирів виштовхувала. Кожного за комір витягувала, щоб вони не затримувались на евакуацію», - розповіла Касаткіна.

Стюардеса підтвердила, що літак вдарила блискавка, після чого виникли проблеми зі зв'язком. Зліва по борту літака стався хлопок, потім все оповило чорним димом. За словами Касаткіної, всередині літака полум'я не було, однак ілюмінатори почали плавитися ще до зупинки літака.

Як повідомляв УНІАН, пасажирський літак SSJ-100, що прямував до Мурманська, увечері 5 травня загорівся під час аварійного приземлення в московському аеропорту Шереметьєво. Повітряне судно вилетіло з аеропорту, проте через деякий час запросив аварійну посадку.

З 78 чоловік, що знаходилися на борту Superjet-100, який здійснив аварійну посадку в московському аеропорту "Шереметьєво", загинула 41 людина, включаючи одного члена екіпажу.