Тереза Мей / REUTERS

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей під час секретного засідання обговорила можливі варіанти проведення повторного референдуму про вихід країни з ЄС.

Про це повідомляє The Daily Telegraph.

Засідання пройшло напередодні зустрічі з лейбористами, на якій передбачається узгодити міжпартійну угоду про умови виходу Великої Британії з ЄС.

Відео дня

Під час наради розроблялися сценарії дій кабінету на той випадок, якщо уряд не зможе запобігти голосуванню у Палаті громад з повторного референдуму.

Читайте такожТерезу Мей перекричали питаннями про її відставку

Міністр фінансів тіньового кабінету лейбористів Джон Макдоннелл заявив, що якщо консерватори та лейбористи не домовляться і Палата громад не підтримає новий план Мей, багато парламентарів будуть наполягати на тому, щоб винести питання про вихід з ЄС на повторне народне голосування.

Нагадаємо, що 11 квітня країни Євросоюзу та Велика Британія домовилися про "гнучке" продовження максимальної відстрочки Brexit до 31 жовтня 2019 року.

Парламент Британії ніяк не може подолати безвихідь і укласти угоду про умови виходу країни з ЄС. Депутати три рази відхилили угоду прем'єра Терези Мей, узгоджену з Брюсселем.

23 червня 2016 британці на референдумі сказали "ні" збереженню членства Британії в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%. Шотландія та Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс та Англія підтримали Brexit.