Ілюстрація / REUTERS

Обидва кандидати в президенти Литви, де сьогодні проходить другий тур президентських виборів, заявили, що не поїдуть до Москви і не будуть зустрічатися з президентом Володимиром Путіним, якщо Російська Федерація не піде з Криму, який вона анексувала в 2014 році.

Про це повідомляє РБК з посиланням на Associated Press.

Читайте такожУ більшості країн ЄС проходять вибори в Європарламент

Відео дня

Схоже, анексія Криму викликала побоювання, що колишні радянські республіки, включаючи країни Балтії, можуть стати наступними.

Колишній міністр фінансів Інгріда Шимоне і економіст Гітанас Науседа планують зберегти «суворий тон» у відносинах з Москвою, послаблюючи при цьому часом «жорстку риторику».

«Занадто жорстка риторика не є рішенням. Ми не можемо закрити всі вікна з сусідом в дипломатичних, культурних і економічних відносинах», - заявив Науседа.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Литві проходить другий тур голосування на виборах президента країни. На пост глави держави претендують колишній міністр фінансів Інгріда Шимоне і політик і економіст Гітанас Науседа. У першому турі виборів різниця між їхніми голосами становила менше одного відсотка.