REUTERS

Роскомнагляд вдруге виніс попередження російському порталу "Православ'я та світ", пов'язане з публікацією новини про самогубство онкохворих.

У листі відомства, яке розмістила на своїй сторінці у Facebook головний редактор сайту Ганна Данилова, зазначається, що забороненим було визнано опис способів самогубства.

Читайте такожПісля діагностування раку зростає ризик щодо інсульту

Відео дня

"Забороненими були визнані опис способів самогубства (стрибок з висоти і повішення) і причини самогубства в тому числі: «Дружина загиблого пояснила, що її чоловік страждав від постійного болю через онкологічне захворювання і часто говорив, що втомився від хвороби.», - йдеться в повідомленні.

Данилова зазначила, що це вже друге попередження, що отримав портал від Роскомнагляду. 27 лютого відомство також вимагало прибрати з новини від 20 лютого "У Москві покінчили з собою двоє онкохворих" інформацію про те, якими способами було здійснене самогубство.

Попередження Роскомнагляду винесено на підставі постанови уряду РФ від 26 жовтня 2012 року, згідно з яким забороняється поширення в інтернеті інформації про способи самогубства, а також закликів до вчинення самогубства, повідомляє Росбалт.

Раніше заступник мера Москви Леонід Печатніков прокоментував дані ЗМІ про зростання числа самогубств в столиці серед осіб, які страждають на онкозахворювання. За його словами, суїциди серед хворих раком не пов'язані з відсутністю або дефіцитом знеболюючих препаратів в Москві.

Заступник мера навів дані про те, що в лютому в Москві наклали на себе руки 70 осіб, з яких 10 були онкохворими. "Але тільки семеро з них знали про свій діагноз, в інших він був поставлений лише після судово-медичного дослідження", - пояснив чиновник, уточнивши, що з десятьох онкохворих тільки п'ятеро спостерігалися в міській системі охорони здоров'я.

ЗМІ повідомляли, що кількість самогубств онкохворих в Москві з початку лютого зросла до 11. Раніше вони фіксувалися 3, 6, 10, 15, 17 і 19 лютого в Північному, Північно-Східному, Східному, Південному і Південно-Західному округах Москви. Департамент охорони здоров'я Москви почав службові перевірки у зв'язку з випадками самогубств пенсіонерів, які страждають онкологічними захворюваннями.