REUTERS

Про це у четвер в Брюсселі на прес-конференції по завершенню першого дня роботи самміту ЄС заявив президент Європейської Ради Дональд Туск, передає власний кореспондент УНІАН.

 „Ми обговорили Україну та Росію. Лідери вирішили пов’язати наш режим санкцій з імплементацією Мінських домовленостей. Європейська Рада вирішила, що тривалість економічних санкцій дуже чітко пов’язана з повним виконанням Мінських домовленостей, враховуючи, що вони діють до кінця 2015 року”, - сказав він.

Туск наголосив, що Європейська Рада готова ухвалити подальші рішення, якщо це буде необхідно.

Відео дня

Читайте такожГолова Європарламенту підтримує подальші санкцій проти Росії

Крім того, за його словами, Рада наголосила на необхідність реагувати на російську кампанію публічної дезінформації щодо конфлікту в Україні. „Верховний представник підготує план щодо стратегічної комунікації до Європейської Ради, яка пройде у червні. Водночас ЄС готовий підтримувати процес припинення вогню і позитивно реагувати на досягнутий прогрес. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну в проведенні внутрішніх реформ, включаючи фінансово”, - додав він.

Туск ще раз наголосив, що наміри ЄС „дуже чіткі”. „Ми повинні підтримувати наші санкції до повної імплементації Мінських домовленостей”, - підкреслив президент ЄР.