Ілюстрація / REUTERS

Військові Ірану опублікували відео атаки проти безпілотника США, який був збитий у вівторок. Ролик триває всього 52 секунди. В ньому видно, як іранська пускова установка стріляє ракетою по якійсь цілі в небі, після чого відбувається вибух.

Про це пише Business Insider, додаючи, що всі події в кадрі відбуваються в супроводі драматичної музики. Картинка не дуже чітка і темна, тому що знищення безпілотника США відбулося приблизно о 3:30 ночі за іранським часом. Ролик закінчується зображенням мапи, на якій видно кордони Ірану і міжнародного повітряного простору в районі Перської затоки, а також позначено траєкторію руху американського безпілотника RQ-4A Global Hawk, який належав ВМС США.

Читайте такожReuters: США попередили Іран про запланований удар по цілях на його території

Офіційний Вашингтон стверджує, що апарат перебував у міжнародному повітряному просторі над Ормузькою протокою і ніколи не перетинав іранський кордон. Президент США Дональд Трамп назвав знищення безпілотника «жахливою помилкою» з боку Ірану. Повідомлялося, що він дав згоду на удар по цілях на території країни, однак в останній момент операцію скасували.

Федеральна авіаційна адміністрація США випустила надзвичайне розпорядження, яке забороняє американським перевізникам виконувати польоти через підконтрольну Ірану частину повітряного простору над Ормузькою протокою й Оманською затокою.  Низка авіакомпаній включно з австралійською Qantas і нідерландською KLM теж скасували усі рейси, маршрут яких проходив через Іран.