Володимир Путін і Дональд Трамп / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін запросив президента США Дональда Трампа до Москви на 75-річчя Перемоги, він відреагував на це позитивно.

Як передає кореспондент УНІАН у РФ, про це повідомив помічник глави російської держави Юрій Ушаков за підсумками зустрічі президентів Росії і США в Осаці.

«Ми запросили президента США приїхати до нас на 75-річчя Перемоги у Великій вітчизняній війні 9 травня наступного року», - сказав Ушаков.

Відео дня

Читайте такожПутін назвавши ідею лібералізму "застарілою"

«Президент США прореагував дуже позитивно. У зв'язку з цим була розмова про те, хто, яка країна, скільки втратила в роки війни, чия роль була вирішальною, відповідно, був відзначений внесок радянського народу в цю перемогу», - додав він.

Зустріч Путіна і Трампа в Осаці тривала 1 годину 20 хвилин.

У переговорах взяли участь з російської сторони голова МЗС Лавров, перший віце-прем'єр - міністр фінансів Антон Сілуанов, помічник президента Юрій Ушаков, заступник голови адміністрації Кремля - прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

З американської сторони брали участь держсекретар Майкл Помпео, міністр фінансів Стів Мнучін, в.о. керівника апарату Білого дому Мік Малвені, помічник президента з національної безпеки Джон Болтон, прес-секретар Білого дому Стефані Грішем.