Анґела Меркель / REUTERS

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) "із занепокоєнням" сприймає спроби Росії вплинути на європейську політику.

Про це глава німецького уряду заявила в п'ятницю, 19 липня, під час традиційної щорічної літньої пресконференції у Берліні, відповідаючи на питання італійської журналістки про Moscopoli, пише DW.

Слово Moscopoli італійські ЗМІ використовують, коли пишуть про скандал довкола імовірних спроб фінансування Росією італійської правопопулістської партії "Ліга" незадовго до виборів у Європарламент наприкінці травня 2019 року.

Відео дня

Читайте такожМіністр оборони Німеччини заявила про необхідність діалогу з Москвою з позиції сили

Американська новинна медіакомпанія BuzzFeed 10 липня опублікувала можливу розшифровку переговорів італійських політиків з російською стороною в жовтні 2018 року в московському готелі "Метрополь". На вечері Джанлука Савоіні - колишній помічник заступника прем'єр-міністра Італії Маттео Сальвіні - і ще два члени партії, а також неназвані чиновники з Кремля нібито намагалися домовитися про контракт на річну поставку нафти на суму 1,5 мільядра доларів. Поставки очікувалися за зниженими цінами, пише Buzzfeed. Різниця в 65 мільйонів доларів призначалася для правопопулістської партії, стверджує видання.

Говорячи про інцидент, Меркель наголосила, що це - справа італійської влади. "Ми не раз бачили, як праві популістські партії отримують підтримку від Росії", - визнала вона при цьому.