Ілюстрація / REUTERS

Велика Британія готова вийти з Європейського Союзу без укладення угоди з Брюсселем, якщо європейська сторона відмовиться переглянути ці домовленості.

Про це заявив новий прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, виступаючи в парламенті, повідомляє Громадське з посиланням на BBC.

«Я сподіваюся, що ЄС передумає і не стане відмовлятися від внесення будь-яких змін в угоду про вихід Великобританії з ЄС. Якщо вони не передумають, нам, звичайно, доведеться вийти з ЄС без угоди за статтею 50», — сказав Джонсон.

Відео дня

Він зазначив, що основною причиною, по якій британський парламент не підтримав угоду, укладену попереднім прем'єром Терезою Мей з Брюсселем, є «запасний план» щодо ірландського кордону.

Читайте такожБританський урядовий кіт Ларрі готується до зустрічі з новим прем'єром Джонсоном (відео)

Раніше Джонсон оголосив список нових міністрів в уряді.

23 липня Джонсон виграв внутрішньопартійні вибори у глава МЗС Джеремі Ханта і став 77-м прем'єром Сполученого Королівства.

На наступний день, 24 липня, Королева Єлизавета II традиційно призначила лідера Консервативної партії Великої Британії Бориса Джонсона главою британського уряду.

Джонсон пообіцяв укласти нову угоду про Brexit, яка дозволить Сполученому Королівству бути «чудовими партнерами» з країнами Євросоюзу, на основі вільної торгівлі та двосторонньої підтримки.