Спочатку Великобританія планувала вийти зі складу Євросоюзу 29 березня / Flickr/freeimage4life

Новий британський прем'єр Борис Джонсон має намір припинити членство Великобританії у Євросоюзі до встановленого терміну - 31 жовтня 2019 року.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це заявив Майкл Гоув, якому Джонсон в уряді доручив координувати "Брекзіт", в інтерв'ю газеті The Sunday Times, опублікованому в неділю, 28 липня.

Великобританія покине ЄС наприкінці жовтня "без зволікань", пояснив він.

Відео дня

Читайте такожСША і Велика Британія розпочнуть переговори щодо великої угоди про вільну торгівлю одразу після "Брекзіт"

За його словами, уряд у Лондоні виходить з того, що до домовленостей, досягнутих щодо "Брекзіту" між попереднім прем'єром Терезою Мей і Брюсселем, не вдасться внести зміни. Вихід Великобританії з ЄС без угоди стає дедалі імовірнішим сценарієм, і "ми маємо бути до цього готові", продовжив Гоув.

У свою чергу, міністр фінансів Великобританії Сахід Джавід заявив у розмові з газетою Sunday Telegraph, що для того, аби Велика Британія вийшла з ЄС до 31 жовтня - з угодою чи без - знадобляться додаткові кошти у великому обсязі. За його словами, вони підуть, зокрема, на інформаційні кампанії з підготовки громадськості та бізнесу до так званого "жорсткого "Брекзіту", тобто без досягнутої угоди. Крім того, треба буде найняти 500 нових прикордонників і за необхідності підготувати інфраструктуру британських портів для можливих змін у логістичних процесах.

Джонсона 23 липня було обрано головою Консервативної партії Великобританії, і він автоматично став прем'єр-міністром країни. Його попередниця Тереза Мей покинула ці посади у зв'язку з нерозв'язними суперечностями з парламентом щодо планів виходу королівства зі складу Євросоюзу. Раніше Палата громад тричі відхиляла угоду про  "Брекзите", що стало результатом переговорів Мей з Єврокомісією.

Спочатку Великобританія планувала вийти зі складу Євросоюзу 29 березня, але до цього терміну так і не визначилася з планом "Брекзіту". У квітні 27 країн-членів ЄС на позачерговому саміті в Брюсселі домовилися надати Лондону відтермінування до 31 жовтня.