Ілюстрація / REUTERS

Велика Британія приєдналася до ініційованої США міжнародної військово-морської коаліції для захисту торговельних судів у Перській затоці.

Про це йдеться в заяві британського уряду, передає dw.com.

"В рамках коаліції британський військово-морський флот буде працювати з американським флотом для забезпечення безпеки комерційних судів в Ормузькій протоці", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Лондон дав згоду приєднатися до місії в Ормузькій протоці після "конструктивних дискусій" на міжнародній конференції, що пройшла в Бахрейні 31 липня, зазначено в заяві.

"Велика Британія рішуче налаштована гарантувати своїм судам захист від незаконних загроз. З цієї причини ми сьогодні приєдналися до нової військово-морської коаліції щодо забезпечення безпеки в Перській затоці", - зазначив міністр оборони Бен Уоллес.

Читайте такожІран затримав іноземний танкер в Перській затоці

У свою чергу, глава британського МЗС Домінік Рааб підкреслив необхідність забезпечити всім міжнародним судам свободу пересування та навігації в Ормузькій протоці, "враховуючи загрозу, що зросла". "Наша мета - забезпечити широку міжнародну підтримку, щоб зберегти свободу навігації в регіоні відповідно до міжнародного права", - додав він.

Про намір США створити військову коаліцію для охорони комерційного судноплавства в Ормузькій протоці стало відомо на початку липня. Глава Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США генерал Джозеф Данфорд тоді заявив, що Вашингтон веде переговори з низкою країн з приводу приєднання до коаліції.

Інші країни поки що не заявили про свою готовність брати в ній участь. "Велика Британія і США мають намір працювати з союзниками і партнерами, щоб надихнути інших приєднатися", - зазначив Рааб.

Раніше УНІАН повідомляв, що Німеччина відмовилася брати участь у місії США біля берегів Ірану в Перській затоці.