Ілюстрація / REUTERS

Військові Бундесверу отримають право на безкоштовний проїзд залізницею в Німеччині. Відповідної домовленості досягли в суботу, 17 серпня, під час переговорів представники уряду ФРН та компанії Deutsche Bahn, яка є головним оператором залізничних перевезень в Німеччині.

Читайте такожБундесвер почне наймати іноземців

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відео дня

Нові правила наберуть чинності з 1 січня 2020 року і стосуватимуться солдатів Бундесверу в уніформі. Безкоштовно можна буде їздити як службових, так і в приватних цілях. У Deutsche Bahn зазначили, що на резервістів ці пільги не поширюються.

Під ці нововведення підпадають як поїзди далекого прямування, так і приміські та регіональні поїзди. Безкоштовно їздити військові зможуть лише другим класом, зазначили представники Deutsche Bahn. Тим, хто побажає подорожувати першим класом, доведеться доплатити.

Ідея ввести безкоштовний проїзд залізницею для військових вже певний час звучала в Німеччині. Тепер вона стала однією з перших ініціатив нового міністра оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауэр. За її словами, німецькі військові заслуговують на нашу повагу і вдячність".

За даними видання, Бундесвер щорічно переводитиме Deutsche Bahn близько 4 мільйони євро компенсації за послуги безкоштовного проїзду військових. Ця загальна сума буде регулярно переглядатися.

Втім, ця пропозиція стосується тільки поки державного підприємства Deutsche Bahn, яке є найбільшим залізничним перевізником в Німеччині. З приватними залізничними компаніями тільки планують вести переговори про це. Приватні перевізники вже висловили критику через дуже незначну суму компенсації для Deutsche Bahn. Адже 4 мільйони євро будуть означати лише 22 євро за кожного військового.