Ілюстрація REUTERS

Група Hatari, яка представляла Ісландію на конкурсі "Євробачення-2019" в Ізраїлі, порушила заборону на політизацію конкурсу, і тепер ісландська телерадіокомпанія RÚV має сплатити штраф.

Читайте такожСкандал на Євробаченні-2019: Білорусь подасть в суд на організаторів конкурсу

Як повідомляє Deutsche Welle, цю інформацію у неділю, 22 вересня, інформагентству dpa підтвердили в Європейській мовній спілці (EBU). При цьому там не уточнили розмір грошового стягнення.

Відео дня

Під час оголошення результатів, коли телекамери знімали учасників ісландської групи, музиканти розгорнули банери з палестинським прапором. Цим вони викликали несхвальні відгуки публіки.

Надалі в учасників групи ці банери конфіскували. Регламент пісенного конкурсу забороняє демонстрацію політичних меседжів.

Ісландська група посіла десяте місце. Переможцем конкурсу став представник Нідерландів Дункан Лоуренс з піснею Arcade. Україна не брала участі в конкурсі.

Нагадаємо, в результаті Шестиденної війни 1967 року Ізраїль відбив координовані удари збройних сил Єгипту, Сирії та Йорданії. У підсумку він окупував Сектор Гази, Західний берег річки Йордан, Східний Єрусалим, а також частину Синайського півострова. Палестинці вимагають повернення територій і створення держави Палестина.