Ненсі Пелосі / REUTERS

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі звинуватила президента Дональда Трампа в спробі приховати той факт, що він здійснював тиск на Україну.

Про це повідомляє НВ з посиланням на Reuters.

За її словами, розслідування у справі про імпічмент Трампа, розпочате цього тижня, буде сфокусовано на епізоді з Україною, і, а інші ситуації, коли Трамп, можливо, зловживав владою, будуть розглянуті пізніше.

Відео дня

«Президент весь цей час займався приховуванням», - сказала Пелосі, зіславшись на скаргу інформатора, в якій в загальних рисах описані зусилля Білого дому щодо обмеження доступу до всіх записів розмови між Трампом і Володимиром Зеленським.

Читайте такожАмериканські ЗМІ про розмову Трампа і Зеленського: Президенту США кінець, але Байден теж постраждає

Нагадаємо, комітет з розвідки Палати представників США опублікував скаргу співробітника американської розвідки на телефонну розмову президента Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Скарга була розсекречена після публікації Білим домом стенограми цієї бесіди.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов'язаний син Джо Байдена Хантер. Фактів прямого тиску на Зеленського в документі немає.

Після скандалу навколо розмови Трампа із Зеленським спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про запуск процедури імпічменту Дональда Трампа через ймовірний тиск на президента України.