Росія і Білорусь мають намір у 2021 році перейти на єдиний Податковий кодекс / фото УНІАН

Росія і Білорусь мають намір створити єдиний Податковий та Цивільний кодекси, зовнішньоторговельний режим, а також уніфікувати облік власності до 2021 року.

Читайте також"Хочемо жити у своєму будинку": Лукашенко заявив, що білорусі проти об'єднання з Росією

Видання "Коммерсантъ" з посиланням на власні джерела в російському уряді опублікувало деякі подробиці програми економічної інтеграції Білорусі та Росії, парафованої сторонами на початку вересня, але публічно не оприлюдненою.

Відео дня

Вона розрахована на півтора року і передбачає часткове об'єднання двох економічних систем з січня 2021 року.

Видання пише, що країни планують сформувати єдині соцгарантії, об'єднати банківський нагляд (однак він буде працювати з двома центробанками), створити єдиний регулятор ринків нафти, газу та електроенергії і держрегулювання галузей.

Відзначається, що така ступінь інтеграції — вища, ніж у ЄС, фактично на рівні економік мова йде про створення з 2022 року конфедеративної держави. При цьому навряд чи вона буде повністю рівноправною для сторін: економіка РФ в 29 разів більша за білоруську, додає видання.

Проект «Програми дій Білорусі та РФ щодо реалізації положень договору про створення Союзної держави» погодили з можливістю незначних змін 6 вересня прем'єр-міністри Росії і Білорусі Дмитро Медведєв і Сергій Румас.