Борис Джонсон / REUTERS

Уряд Великої Британії має намір знову звернутися з проханням про припинення роботи парламенту країни.

У відповідній заяві уряд попросить зупинити роботу парламенту з 8 по 14 жовтня, повідомляє CNN.

Тимчасова зупинка роботи парламенту є стандартною для періоду перед відкриттям нової парламентської сесії і виступи правлячого члена королівського дому з тронною промовою, в якій передається програма уряду на найближчий рік.

Відео дня

Прем'єр-міністр Борис Джонсон має намір представити в промові низку нових законодавчих ініціатив, тому він попросить королеву про те, щоб робота парламенту була припинена 8 жовтня, а промова прозвучала 14 жовтня.

Читайте такожНова угода або без угоди: Джонсон висунув ЄС ультиматум щодо Brexit

В уряді підкреслюють, що робота парламенту буде припинено на «мінімально можливий термін».

Раніше повідомлялось, що Джонсон розкрив пропозиції свого уряду щодо врегулювання проблеми виходу країни з Європейського Союзу, а саме — вирішення проблеми кордону між Ірландією та Північною Ірландією

Нагадаємо, раніше парламент ухвалив закон, який зобов’язує Боріса Джонсона продовжити термін Brexit до 31 січня 2020 року, якщо до 19 жовтня парламент не ухвалить угоду про вихід із ЄС.

Якщо Боріс Джонсон відмовиться дотримуватися закону, на нього можуть подати до суду. 24 вересня Верховний суд Великої Британії визнав незаконним рішення про призупинення роботи парламенту.

Раніше прем'єр-міністр уже заявляв, що не буде просити Європейський Союз про відтермінування Brexit.