Дональд Трамп / REUTERS

31 жовтня Палата представників у Конгресі США ухвалила резолюцію, яка формалізує процедуру імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє CNN.

Сам Трамп одразу після цього у твітері написав про "найбільше в історії полюванням на відьом". 

Відео дня

Читайте такожBloomberg: Імпічмент Трампа стосується не лише тиску на Україну

Як повідомляє CBS News, за відповідне рішення проголосувало 232 депутати, проти — 186.

Зазначається, що проти резолюції проголосували всі представники Республіканської партії США та двоє — від Демократичної.

Зазначимо, це не було голосування за безпосередньо імпічмент Трампа. Голосування вирішувало, чи буде Конгрес продовжувати розслідування справи і як саме. Відтепер розслідування дій президента продовжаться згідно з ухваленими в резолюції пунктами. 

Як повідомляв УНІАН, у США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де сказано, що Трамп "пообіцяв" щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України, яка відбулася 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Байдена.

Прес-секретар палати представників Конгресу США 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня. У стенограмі йшлося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань "за командою" інших країн.