Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив про готовність захищати мир і процвітання людей в усьому світі з нагоди дня пам'яті жертв комунізму.

Про це йдеться у заяві президента США з нагоди національного дня жертв комунізму, розміщеній на сайті Білого дому.

Читайте такожУ Конгресі США назвали дату перших відкритих слухань у справі про імпічмент Трампа

Відео дня

"Ми пам'ятаємо більш ніж 100 мільйонів людей, які загинули в результаті комуністичного гноблення. Сьогодні ми підтверджуємо нашу відданість допомогти захистити майбутнє миру і процвітання усіх людей, які засновуватимуться на ключових принципах демократії - свободі, справедливості і глибокої поваги до цінності кожного людського життя", - наголошується у заяві Трампа.

Також він заявив, що цього року національний день жертв комунізму збігається з 30-ю річницею падіння Берлінської стіни.

"9 листопада 1989 року рішучі чоловіки і жінки втілили сильні слова Рональда Рейгана у важливі вчинки, зруйнувавши цей символ тоталітаризму та надіславши повідомлення усьому світу, що демократія і верховенство права завжди будуть торжествувати над пригнобленням і тиранією. Відзначаючи цю важливу віху для прав людини, ми висловлюємо рішучість продовжувати співпрацювати з нашими союзниками та партнерами, аби забезпечити, щоби полум'я свободи і надалі палало як маяк надії і можливостей по усьому світу", - заявляє Трамп.

Крім того, він заявив, що "необхідно завжди зважуватися захищати бажані свободи, які зміцнюють мир і розкривають безпрецедентне процвітання".

"Разом ми можемо побудувати майбутнє, вільне від зла комунізму", - підсумував президент США.