REUTERS

У Вашингтоні почалися слухання в юридичному комітеті палати представників США, присвячені процедурі імпічменту президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляють американські ЗМІ.

Читайте такожУ Трампа назвали "маячнею" звіт про розслідування щодо імпічменту

Відео дня

Сьогодні виступають чотири експерти в законодавчій сфері. Вони повинні допомогти комітету визначити, чи можна пред'явити Трампу звинувачення, що тягнуть за собою імпічмент, на підставі його бесіди з президентом України Володимиром Зеленським.

Голова юридичного комітету демократ Джеррі Надлер заявив, що адміністрація Трампа створює безпрецедентні перешкоди для розслідувань, які проводяться щодо президента.

"В ході процедури імпічменту в 1974 році президент Ніксон передав десятки записів. У 1998 році президент Клінтон здавав аналіз крові. Президент Трамп, навпаки, відмовився надати хоч один документ і наказав всім свідкам не давати свідчення", - заявив Надлер.

Республіканець Даг Коллінз дорікнув демократам у тому, що вони намагаються під будь-якими приводами організувати імпічмент Трампа.

Як повідомляв УНІАН, Комітет з розвідки Палати представників США опублікував проект звіту про імпічмент з обвинуваченням президента Дональда Трампа у зловживанні владою. У звіті повідомляється, що Трамп чинив тиск на Україну, яка повинна була допомогти йому перемогти на президентських виборах 2020 року, і згодом перешкоджав спробам Конгресу провести розслідування.