Багато пасажирів перебувають у важкому стані \ фейсбук Denis Krivosheyev

Прес-служба міжнародного аеропорту Алмати уточнила інформацію про загиблих і постраждалих в катастрофі літака Fokker 100 авіакомпанії Bek Air, що виконував рейс Z9-2100 в Нур-Султан і розбився біля селища Альмерек Талгарского району відразу після зльоту сьогодні вранці.

Читайте такожУ Казахстані зазнав катастрофи пасажирський літак (фото, відео)

На борту, за останніми даними, перебували 93 пасажири і п'ять членів екіпажу. На місці катастрофи загинуло 14 людей. Постраждалих госпіталізують до лікарні міста та області. Для цього задіяли понад 40 бригад швидкої допомоги Алмати і прилеглих Талгарського, Ілійського і Енбекшиказахського районів.

Відео дня

Згідно з офіційною інформацією, міська клінічна лікарня Алмати вже прийняла 17 людей у вкрай важкому стані. Лікарня невідкладної допомоги прийняла п'ять постраждалих з політравмами. Центр дитячої невідкладної медичної допомоги працює з вісьмома неповнолітніми пацієнтами – у них також політравми, але діти у свідомості. Багатопрофільна клінічна лікарня прийняла п'ять вкрай важких пацієнтів.

До прийому та надання допомоги постраждалим підготовлені стаціонари інших медичних установ Алмати і прилеглих районних центрів. Також для роботи з постраждалими та їхніми рідними задіяні всі психологи з лікарень міста.

Як повідомляв УНІАН, в Алмати зазнав аварії літак, що виконував внутрішній рейс з Алмати в Нур-Султан. На борту, за попередньою інформацією, перебувало 100 осіб. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв вже пообіцяв покарати всіх винуватих у цій трагедії.