REUTERS

Колишнього главу Renault і Nissan Карлоса Гона вивезли з Японії, де він відбував домашній арешт в очікуванні суду за звинуваченням у фінансових порушеннях, в коробці для перевезення музичних інструментів.

Читайте такожNissan звільнив Карлоса Гона з поста голови ради директорів

Про це повідомляє strana.ua з посиланням на видання Gulf News.

Відео дня

Уникнути суду уродженцю Бразилії Гону допомогли найняті люди. Вони потрапили в будинок топ-менеджера під виглядом музикантів, а потім забрали господаря в одній з коробок. Як з'ясували журналісти, Гона привезли в невеликий провінційний аеропорт, звідки він вилетів до Туреччини, а потім на приватному літаку переправився в Ліван.

Легально перетинати кордон 65-річний Гон не міг, оскільки всі три його паспорти - ліванський, французький і бразильський - перебувають у адвокатів.

У Лівані топ-менеджер зустрівся з президентом Мішелем Наїм Ауном і отримав від держави гарантії безпеки. Гон є громадянином цієї країни і користується там великою повагою.

31 грудня Гон оприлюднив коротку заяву, в якій підтвердив, що знаходиться в Лівані, і зазначив, що більше "не буде в заручниках сфальсифікованого японського правосуддя".

"Я не тікав від правосуддя, я втік від несправедливості і політичного переслідування", - додав він.

Карлос Гон був затриманий восени 2018 року в Токіо. Його кілька разів брали під варту і звільняли під заставу, останній раз в березні 2019 року. Його звинувачують у приховуванні доходів на суму 80 мільйонів доларів.