Ілюстрація / REUTERS

Голова Центру проблем РФ Націнституту стратегічних досліджень Петро Бурковський вважає, що 2020 року в політичній системі США буде багато потрясінь.

Також політолог підкреслив, що в США стануться і головні події, передає «Сьогодні».

Читайте такожДжуліані заявив, що готовий дати свідчення у справі щодо імпічменту Трампа

Відео дня

"2020 року стрижневі події стануться, звичайно, в США. На мій погляд, Трамп залишиться президентом. Це створить для нього гарний майданчик для переобрання. І якщо не станеться дива, Трамп буде обраний на другий термін. Але водночас, я вважаю, наступного року американську політичну систему чекають серйозні потрясіння", – сказав Бурковський.

Він пояснив це тим, що наступного року обирається не тільки президент США, але і частина Сенату.

"При цьому значна частина сенаторів, термін повноважень яких закінчується, – з так званих червоних штатів. Тому демократи мають шанси якщо не отримати більшість у Сенаті, то істотно збільшити своє представництво. Аж до паритету у верхній палаті з республіканцями. Це не дозволить демократам завершити імпічмент переобраного Трампа. Але заблокувати роботу Конгресу – цілком можливо. Тобто в США буде серйозний політичний конфлікт, люте протистояння", – зазначив політолог.

Також він не виключив, що може статися розкол двох основних партій після виборів.

"США все більше заглиблюватимуться в себе, звертаючи менше уваги на міжнародні питання. Втім, якщо для консолідації панівної еліті буде потрібно знайти ворога, цього ворога знайдуть – це може бути і Китай, і Росія", – додав Петро Бурковський.