Прапор Госдепартаменту США / REUTERS

Вашингтон має намір забезпечити дипломатичну та економічну ізоляцію Ірану для тиску на іранський режим.

Читайте також"Надихаємось вашою відважністю": Трамп підтримав протести у Тегерані

Таку заяву в спілкуванні з журналістами Fox News зробила представник Держдепу США Морган Ортагус. Вона зазначила, що після ліквідіаціі іранського генерала Сулеймані і обстрілів військових баз США багато хто цікавиться стратегією Вашингтона.

Відео дня

«Наша стратегія - дипломатично та економічно ізолювати Іран до тих пір, поки він не буде поводитися як нормальна країна», - заявила Ортагус.

Вона також висловила підтримку учасникам акцій протесту в Ірані, але підкреслила, що США не хочуть змінити режим в країні.

«Ми не хочемо змінювати режим в Ірані, Ми хочемо змінити поведінку режиму в Ірані», - уклала вона.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України", загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України (екіпаж і два пасажири).

11 січня, президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" і пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака. Київ наполягає на проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих до 19 січня і виплат компенсацій.