"ПМР" встановила заборону для молдавських водіїв / Wikimedia Commons

Так звана Придністровська молдавська республіка вирішила заборонити перетинати свою ділянку молдавсько-українського кордону автомобілям з номерами Молдови, якими керують водії із молдавськими правами.

Про це повідомляють молдавські ЗМІ з посиланням на рішення так званої ради безпеки ПМР.

Наголошується, що ця заборона почне діяти з 24 січня.

Відео дня

"У рішенні зазначається, що захід вжито у відповідь на введену 10 січня молдовською владою заборону автомобілям з придністровськими номерами перетинати кордон. Тирасполь обіцяє зняти обмеження, як тільки те ж саме зробить Кишинів", - пише видання.

Раніше в "МЗС ПМР" повідомили, що молдовська влада "в односторонньому порядку" заборонила автомобілям з придністровськими номерами перетинати кордон.

Читайте такожЛідер Придністров'я я заявивши, що хоче незалежності у складі Росії і не проти ЄС

У молдавському Бюро реінтеграції відповіли, що запровадили подібну заборону, але тільки "в тестовому режимі". У відомстві зазначили, що це необхідно для того, щоб спонукати придністровських автовласників отримувати нейтральні номери та водійські права "встановленого зразка".

Як повідомляв УНІАН, раніше в МЗС Росії заявили, що зміна політичного керівництва в Україні не вплинула на її позицію щодо питання з Придністров'ям.