Марі Йованович / Фото УНІАН

Палата представників США опублікувала в п’ятницю нові документи у рамках справи про імпічмент президента Дональда Трампа. Вони підтверджують незаконне стеження екс-посла Марі Йованович в Україні.

Про це повідомляє CNN.

Читайте такожДерждеп розслідує повідомлення про можливу загрозу екс-послу США Йованович в Україні

Відео дня

Нові документи складаються зі скріншотів недатованих текстових повідомлень кандидата у конгресмени від республіканців Роберта Гайда. Його повідомлення на бельгійський номер, вочевидь, стосуються пошуків Йованович.

Гайд з невідомим співрозмовником обговорювали переміщення Йованович.

Нові документи також демонструють зв’язок між помічником Нуньєса Дереком Гарві та партнером адвоката Трампа Львом Парнасом. Вони влаштовують зустрічі з офіційними особами України у готелі Трампа у Вашингтоні.

Гарві докладає максимум зусиль, щоб витіснити Йованович з України й накопати на посла бруду.

У квітні 2019-го Парнас заявив Гарві, що допитає «генпрокурора, якого звільнив Байден», а саме Віктора Шокіна. Також Парнас згадує і Юрія Луценка в контексті про спроби накопати бруду на Байдена.

Раніше УНІАН повідомляв, що Національна поліція Україна почала кримінальні провадження після публікації Комітетом з розвідки Палати представників США матеріалів про те, що під час каденції в Україні за послом США Марі Йованович ніби здійснювалося незаконне стеження і можливе втручання в її роботу електронних гаджетів приватними особами за замовленнями громадян США.