Мллюстрация \ REUTERS

Ресторани McDonald’s у п'яти містах китайської провінції Хубей призупинили роботу з 24 січня з міркувань безпеки на тлі поширення нового коронавіруса.

Читайте такожСпалах коронавірусу: британський аеропорт введе окремі зони для пасажирів з Китаю

Про це повідомили в китайському McDonald’s, що працює за договором франшизи. У числі цих міст Ухань, яке повністю закрито на карантин, Ечжоу, Хуанган, Цяньцзян і Сяньтао, передає kommersant.

Відео дня

У китайській компанії також повідомили, що з урахуванням епідеміологічної обстановки у всіх закладах мережі у країні введено нові правила: щодня всі співробітники регулярно вимірюють температуру, всіх співробітників з ознаками застуди або нездужання до роботи не допускають, всі працюючі співробітники, включаючи транспортувальників їжі, носять медичні маски, регулярно проводиться дезінфекція приміщень і устаткування, в ресторанах встановлені диспенсери з антибактеріальним засобом для миття рук. У компанії підкреслили, що співробітники всіх тимчасово закритих ресторанів не втратять зарплати, хоча поки невідомо, скільки часу ці заклади не працюватимуть.

Від пневмонії, викликаної новим коронавірусом, загинуло вже 25 осіб. Кількість заражених перевищила 800. У китайській провінції Хунбей закрили 13 міст, включаючи Ухань - центр поширення коронавіруса. Ці заходи торкнулися близько 30 млн чоловік. У Пекіні було оголошено найвищий рівень реагування на НС. Крім Китаю випадки захворювання були зафіксовані в США, Японії, Таїланді, Південній Кореї.