Ілюстрація REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував візит до Мінська держсекретаря США Майка Помпео.

Як повідомляє "Белта", Лукашенко зазначив, що період, коли Білорусь і США "дивилися один на одного через якусь амбразуру, залізобетонну товсту стінку", закінчився. Зараз, за його словами, країни налагоджують стосунки.

Він також заявив, що цим перейнялися в Росії. "А що, ми більше зробили з Америкою, ніж Росія? Ви подивіться: вони взасос з ними намагаються поцілуватися. Не виходить, правда. Ми переживаємо? Ми радіємо за них, коли вони обнімаються і цілуються. Тут цілий якийсь скандал підняли: ах, приїхав держсекретар!", - сказав білоруський президент.

Відео дня

Читайте такожПомпео відвідав у Київському військовому госпіталі поранених воїнів (фото)

"Так, приїхав. І я не приховував, я вам натякнув, що у нас заочно давні стосунки. Якщо розсекретити всі матеріали, то світ нам аплодувати буде. Ми з Помпео, коли він був директором ЦРУ, проводили тут серйозні операції. Вони до нас зверталися, давали нам інформацію. Ми затримували тут з ядерними матеріалами на кордоні людей. І без них затримували. А у них це питання номер один", - додав він.

За словами президента республіки, за це американська сторона оцінила Білорусь, а також за її дружню політику, пропозицію підключити США до вирішення конфлікту на Донбасі.

Лукашенко нагадав, що зустрічався за останні роки з багатьма представниками США високого рангу і різними експертами, політологами. Більш того, навіть ПОТ в Білорусі починали створювати за участю американців.

Читайте такожПомпео назвавши Україну бастіоном між свободою, разом і тоталітаризмом у Східній Європі

"Але в Росії нашим злостивцям невтямки зануритися в цю історію. Тобто ми тихо, спокійно вибудовували наші відносини", - наголосив білоруський президент.

Кажучи про нещодавню зустріч з Помпео, Лукашенко підкреслив, що це був дійсно дружній обмін думками.

Як повідомляв УНІАН, Лукашенко почав зустріч з Помпео з жарту про диктатуру в Білорусі: "У нас диктатура відрізняється тим, що всі відпочивають в суботу і неділю, а президент працює".