Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак \ REUTERS

Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак помер сьогодні у столиці країни Каїрі на 92-му році життя.

Читайте такожПомер екс-президент Єгипту Мухаммед Мурсі

Про це повідомив інформаційний портал egypttoday.com.

Відео дня

Довідка УНІАН. Президентство Хосні Мубарака почалося в жовтні 1981 року і закінчилося в лютому 2011 року в результаті масових кривавих протестів проти його 30-річного режиму правління. Влада намагалася придушити народні виступи, в результаті це призвело до масових жертв серед протестувальників.

Після того, як Мубарак склав з себе президентські повноваження його почали судити за звинуваченням у провокації насильства в дні революції "25 січня" і загибелі сотень протестувальників.

2 березня 2017 року касаційний суд Єгипту зняв з колишнього глави держави всі звинувачення в причетності до загибелі демонстрантів у дні січневої революції 2011 року. Це рішення було остаточним і не підлягало оскарженню. Таким чином, стосовно Хосні Мубарака були завершені всі кримінальні переслідування.

Правління Мубарака було відзначено надзвичайним законом, який давав владі право проводити довільні арешти і серйозно порушував права людини. Він також розширив діяльність Центральних сил безпеки Єгипту і Служби державної безпеки. Ці інструменти використовувалися для придушення політичної опозиції.