Ідліб \ REUTERS

Удари по позиціях турецьких військових в Ідлібі були завдані незважаючи на координацію дій з російською стороною, яка була заздалегідь поінформована про місця дислокації частин ЗС Туреччини в зоні деескалації.

Читайте такожТурецька авіація всю ніч бомбардувала позиції сил Асада в Ідлібі (фото, відео)

Про це заявив міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар в прикордонній з сирійським Ідлібом провінції Хатай, передає Анадолу. За словами глави оборонного відомства, у відповідь на повітряний удар по позиціях турецьких військових в Ідлібі, ВС Туреччини завдали масованих артилерійських і повітряних (за допомогою ударних БПЛА) ударів по більш, ніж 200 об'єктів сил режиму Башара Асада в Ідлібі. Турецька армія знищила в Ідлібі 5 вертольотів, 23 танки, 23 САУ, зенітно-ракетний комплекс SA-17, зенітний ракетно-гарматний комплекс SA-22, нейтралізовано 309 прихильників Башара Асада, повідомив міністр.

Відео дня

Акар підкреслив, що в момент повітряного удару по позиціях турецьких військових в Ідлібі, в даному секторі не було ніяких збройних угруповань опозиції.

«Удари по позиціях турецьких військових в Ідлібі тривали незважаючи на попередження Анкари. Удари завдавалися навіть по військових машинах швидкої допомоги», - сказав міністр.

Як повідомляв УНІАН, в результаті повітряного удару сил режиму Башара Асада в Ідлібській зоні деескалації 27 лютого загинуло 33 турецьких військовослужбовців, 32 отримали поранення.

Активну підтримку просуванню прихильників режиму Башара Асада надає Росія.